Mutfakta Hayat Kurtaran Pratik Fikirler

Yoğun çalışma tempomuz, iş yaşantımız, koşturmalı ev hayatımız sırasında işimizi kolaylaştıracak önerilere ihtiyaç duyarız. Hem zamandan tasarruf edeceğimiz hem de mutfakta harikalar yaratmamıza sebep olacak on pratik önerimiz var:

  1. Pişirdiğimiz etlerin yumuşak olmayışı hep sorundur. Bunun için önerimiz limon suyu kullanmak. Limon suyu ilave edildiğinde sert etler bile yumuşayarak kolayca pişer ve daha lezzetli olur.
  2. Soğanları kızarttığımızda kararır ve kötü görünürler. Bunu engellemenin yolu da üzerlerine un serpmekten geçiyor. Bu sayede kavururken kararmayacaklar.
  3. Un demişken, böceklenme sorunuyla hepimizle karşılaşmışızdır. Bunu engellemek için un koyduğunuz kabın içine 1 adet defne yaprağı koymayı deneyin, böcekler ununuzdan uzak dursun.
  4. Bazen nane kullanacağımız yemeklerin ya da salataların içinde nanenin mayhoş kokusunu hissedemeyiz. Nanenin hoş kokusundan yararlanmak isterseniz üzerine biraz şeker serpiştirin. Nanenin kokusunu artırıyor.
  5. Sarımsakları ezmek zaman kaybı yaratır bazen. Daha kolay ve çabuk ezilmesini istiyorsanız cam bir kavanozda ve buzdolabında saklayın.
  6. Sütümüzü kaynatırken kaymak tutmasını engellemek için içine biraz (az olmak koşuluyla) tuz atabilirsiniz.
  7. Yumurtalar kaynatma aşamasında çatlar ve yumurta keyfimiz ziyan olur. Bunu engellemek için kaynatma suyuna 1 çorba kaşığı sirke kullanabilirsiniz.
  8. Sirkenin faydalarından hep bahsediyoruz zaten. Bir faydasını daha ekleyelim. Durup dururken küflenen ekmeklerinizi koyduğunuz ekmek kutunuzun içini 15 günde 1 sirkeli suyla silmeyi ihmal etmeyin. Küflenmeyi engelleyici bir yöntem!
  9. Pilav yapmak Türk milleti için çok önemlidir. Hatta denir ki bir insan iyi pilav yapabiliyorsa her yemeği güzel olur. Bu tabii bir inanç. Ama biraz da haklılık payı var sanki. İşte güzel bir pilav yapmanın püf noktası. Pilavınızın suyunu eklediğinizde içine 1-2 damla limon damlatın. 1 şeker de attınız mı, tadına doyamayacaksınız.
  10. Kuru bakliyatları yumuşatmak tam bir işkencedir. Bu yüzden her seferinde 1 gece önceden suda bekletiriz. Sonra da işimiz bitmez, bir de haşlarız. Bu haşlama esnasında içine karbonat atmayı deneyin, işiniz kolaylaşsın.

“Mutfakta Hayat Kurtaran Pratik Fikirler” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir